Кадър Нова твВъвеждането на машинното гласуване поставя редица въпроси, като например

...
Кадър Нова твВъвеждането на машинното гласуване поставя редица въпроси, като например
Коментари Харесай

Мартин Димитров: ЦИК да спрат да протакат и да изпълнят закона за машинното гласуване

Кадър Нова тв

Въвеждането на машинното гласуване поставя редица въпроси, като да вземем за пример за логистиката и съхраняването на машините. Централната изборна комисия не би могла да реши тези въпроси независимо, това би трябвало да стане благодарение на страната, сподели в утринния блок на Нова телевизия представителят на ЦИК Александър Андреев.

Тези въпроси би трябвало да бъдат решени, с цел да може да се обезпечи тази опция за гласоподавателите, добави Андреев.

Той уточни, че не би могъл да се ангажира с съответни периоди по кое време ще се вкара машинното гласоподаване.

Има към този момент 18 месеца забавяне на ЦИК за машинното гласоподаване. За този интервал те са нарушили Изборния кодекс към 50 пъти, тъй като за всеки непълен избор трябваше да бъде обезпечено машинно гласоподаване, заяви Мартин Димитров от " Демократична България ". Аз съм уверен, че те нямат изключително предпочитание да вкарват машинното гласоподаване и протакат. Затова заведохме дело. Има шест месеца период – дано да спрат да протакат и да изпълнят закона, акцентира Димитров.

Имам доста съществени съмнения, че и ГЕРБ, и Българска социалистическа партия, и Движение за права и свободи желаят да анулират и машинното, и отдалеченото гласоподаване, единствено че нямат смелостта да отидат и да го заявят в Народното събрание. За тях е по-добре да го има записано в закон, само че да не се вкарва на процедура, сподели още Мартин Димитров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР